“Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ”

This slideshow requires JavaScript.

Ο ΑΝΘΩΝΑΣ

%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9-3Το πιο εντυπωσιακό τμήμα του κήπου, μιας και εδώ καλλιεργούνται καλλωπιστικά κυρίως φυτά πολλά από αυτά με πλούσια ανθοφορία. Η επιλογή και η τοποθέτηση έχει γίνει από προσωπική μου μελέτη, ανάλογα με την εποχή ανθοφορίας και τον χρωματισμό τους, ώστε σε συνδυασμό να αποτελούν αρμονικά σύνολα. Η άνοιξη φυσικά είναι η καλύτερη εποχή να θαυμάσει κανείς τα φυτά.

 

 

ΔΕΝΔΡΩΝΑΣ

Από την πλευρά των δένδρων υπάρχουν καλλωπιστικά καθώς και καρποφόρα δένδρα. %cf%83%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9-2

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (ΒΟΤΑΝΑ)

Tα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαι ως aroma therapist με αιθέρια έλαια. Έτσι λοιπόν καλλιεργώ μικρό αριθμό βοτάνων όπου μετά τη συγκομιδή γίνεται αποξήρανση και το προϊόν που παράγεται είναι σε μορφή ξηράς δρόγης και το αιθέριο έλαιο που παράγεται είναι έτοιμο προς χρησιμοποίηση. Η συγκομιδή γίνεται 2 φορές το χρόνο.

Ο κήπος προσφέρει σημαντικό έργο στον επισκέπτη να γνωρίσει τα φυτά και το θησαυρό γνώσεων που κρύβουν σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Σε ειδικά επιλεγμένο υπήνεμο σημείο αναπτύσσεται ο βιολογικός λαχανόκηπος του κτήματος, στον οποίο καλλιεργούνται όλα τα γνωστά, ανά εποχή του έτους, είδη λαχανικών. Με τον τρόπο αυτό ο λαχανόκηπος βρίσκεται σε «δράση» κατά την διάρκεια ολόκληρου του χρόνου με συνέπεια οι επισκέπτες μας -κυρίως τα παιδιά- να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή και να γευτούν ακόμη, τα προϊόντα του. Επίσης όλοι οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν απο κοντά όλους τους μικρούς φίλους μας .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9-1Παλιά στο χωριό μου έφτιαχναν μόνοι τους σαπούνι από ελαιολαδο για να έχουν όλο το χρόνο. Συνήθως το έφτιαχναν το Σεπτέμβρη που ο καιρός ήταν καλός και η θερμοκρασία ιδανική Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια ελαιοκομίας έμαθα διαφορές μεθόδους παρασκευής σαπουνιού και στάθηκα σε μια μέθοδο όπου είναι εμπλουτισμένη με αιθέρια έλαια από λεβάντα, φασκόμηλο με ιδιότητες ανάλογα αντιβακτηριδιακές εκκαθαριστικές….Έχοντας την ξερά δρόγη από τα αρωματικά φυτά του κήπου, προχώρησα στην απόσταξη και στη συνεχεία αποφάσισα να ασχοληθώ με την παράγωγη σαπουνιού. Στο εργαστήρι μου …πρόκειται για ένα μικρό χώρο με εξοπλισμό οικιακής κουζίνας χωρίς μηχανήματα και αυτοματισμούς ακριβώς όπως εκφράζεται μέσα από τον τίτλο γνήσιο παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι, και χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας υλικά, όπως μελισσοκέρι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, γάλα, μέλι και αιθέρια έλαια, φτιάχνω σαπούνι προς χρήση των επισκεπτών Τα αιθέρια έλαια έχουν καλή αντικουνουπική δράση. Παράλληλα με το σαπούνι και όσο διαρκούσε η παρασκευή του, η ενοχλητική επίσκεψη των κουνουπιών μου έδωσε την ιδέα στο να φτιάξω αντικουνουπικές κρέμες και λοσιόν κάτι πολύ χρήσιμο για την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώ το αιθέριο έλαιο που παράγεται από την απόσταξη στις κρέμες και λοσιόν που φτιάχνω.